Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vägens hjältar tillbaka i tv-rutan!

Ikväll är det premiär för tredje säsongen av Vägens hjältar, ett program som ger en inblick i den tuffa Stockholmstrafiken. Trafikverket medverkar genom trafikcentralen Trafik Stockholm.

Vägens hjältar har blivit så pass populärt att det nu är dags för den tredje säsongen. Trafik Stockholm har medverkat sedan start och det har också trafikledaren Mathias Anestedt.

– Jag hoppas att tittarna får en ökad förståelse för köer, trängsel och olyckor så att de tar det lugnare, blir mer uppmärksamma och visar hänsyn till andra trafikanter, men också till de som är ute och jobbar på våra vägar – vägassistans, bärgare, polis, räddningstjänst och entreprenörer, säger Mathias Anestedt.

Programmet skildrar arbetet inom assistans- och bärgningsverksamheten. Tittarna får följa personer som varje dag arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt. Trafik Stockholm kommer in med sin övervakning, trafikstyrning och förmedling av trafikinformation.

Bästa sändningstid

Programserien går på torsdagskvällar klockan 20.00, i Kanal 5 – med start i kväll. De första sex avsnitten sänds i år (16, 23 och 30 november samt 7, 14 och 21 december). Resterande fem avsnitt kommer att sändas efter nyår.

Får vi in information om akuta hinder på vägarna kan Trafik Stockholm sätta in de insatser som behövs samt sprida trafikinformation snabbt i olika kanaler. Du kan rapportera in akuta hinder genom att ringa 020-290 290.