Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu har körsbärsträden fått nya hem

Över 50 personer hörde av sig efter att Trafikverket sökt nya trädgårdar till de körsbärsträd som tidigare stått vid Burlövs station. Nu har träden fått nya hem.

Det var under Alla hjärtans dag som Trafikverket ville sprida lite extra kärlek och ge boende i närheten av Burlövs station möjlighet att adoptera de träd som grävts upp i samband med bygget av fyra spår mellan Lund och Arlöv.

För Trafikverket är det viktigt att man värnar om miljön och om dem som bor i det område där man bygger. I samband med Alla hjärtans dag gav man därför närboende möjligheten att adoptera de vackra körsbärsträden som inte längre kan stå kvar vid Burlövs station.

Intresset för att adoptera träden var stort och under onsdagen kördes de första träden ut till sina nya hem. 
Anders Bergkvist och hans familj på Villavägen i Åkarp var bland de första att ta emot ett träd. Han tror att trädgården kommer att bli mysigare med ett nytt körsbärsträd. Att det finns en risk att träden inte överlever flytten är han dock medveten om.

– Jag tycker att det är värt att prova, jag ger det 70 % chans att överleva. Vi har förändrat trädgården en del under åren och vi tror att den kan bli lite lummigare med ett körsbärsträd, säger Anders Bergkvist. 

Även Robert Hedgate, som bor lite längre bort på Villavägen, hoppas på nya, vackra blommor i trädgården.

– Det är helt klart värt att chansa, går det så går det, säger han.

Alla 20 körsbärsträd från bullerskyddsvallen vid Burlövs station gick inte att rädda. Men drygt tio av dem har nu fått en ny trädgård att blomma i.

Lyssna också på inslag i P4 Radio Malmöhus med biträdande projektledare, Kristofer Söderberg, och Rania Yoness och Nader Hammoud, som adopterat ett körsbärsträd.