Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny version av Trafikverkets genomförandeplan

Genomförandeplanen redovisar åtgärder för underhåll och utveckling av transportsystemet för de kommande sex åren. Planen kan bland annat användas av företag och organisationer som ett verktyg för deras planering.

I höstas kom en första preliminär version av genomförandeplanen. Nu presenteras en ny fastställd plan som har uppdaterats och utvecklats utifrån förbättrad kunskap om åtgärder och med information för vägstråk och järnvägsflöden. Genomförandeplanen fokuserar på de åtgärder som har störst konsekvenser för transportsystemet, både under och efter genomförandet.

Planen baseras på de åtgärder som finns med i gällande långsiktiga planer, länsplaner och nationell plan för transportsystemet. I vår väntas beslut om en ny nationell plan för transportsystemet. Efter beslutet görs en större revidering av genomförandeplanen.

Läs mer och ladda ner genomförandeplanen