Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket skylt i motljus.

Foto: Erik Bäckwall

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Studs på besök hos Trafikverket

Studs är ett ideellt projekt på KTH där datastudenter i slutet av sin utbildning ges möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare under ett evenemang som anordnas tillsammans med enskilda företag eller myndigheter.

Trafikverket tog mot 32 särskilt utvalda elever och Anneli Backer-Meurke berättade om vår övergripande verksamhet. För att visa på bredden av oss som arbetsgivare fick studenterna besöka tre stationer för att få veta mer om de olika verksamheterna.

- Studenterna hade många frågor och verkade få "aha-upplevelser" när de fick veta hur stor och bred verksamhet vi på Trafikverket har, säger Robert Östlund, enhetschef på IT:s projektkontor.

Förarprov berättade om det nya provsystemet, representanter från Trafikledning väg berättade om ett nytt system (MTLIV – Modernisering av Trafik, Ledning och Information) - som tas fram tillsammans med Norge och från IT-sidan fick studenterna en dragning om DevOps och hur vi organiserar oss i team och automatiserar våra rutiner.

- Det var intressant att få mer insyn i arbetet kring IT-säkerhet, Det är många utmaningar med så stora och infrastrukturellt viktiga system som används av Trafikverket, menar Robin Eklind, en av projektdeltagarna i Studs.

Ett av projektets mål är att studenterna ska få möjlighet att skapa djupare kontakt med arbetsgivare än vad som är möjligt under exempelvis student- och jobbmässor. I och med att de snart ska ut på arbetsmarknaden är drömmen givetvis att hitta en spännande och utvecklande arbetsgivare.

- Mötet med studenterna gav oss en bra inblick och förståelse för hur unga människor tänker. Det är viktigt att ha med sig när vi ska attrahera yngre medarbetare, menar Robert Östlund.