Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Niclas Lamberg lutandes mot ett räcke i vintermiljö.

Niclas Lamberg HR chef. Foto: Kenneth Hellman

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi sökte en talang och fann två

Trafikverket delade för första gången ut priset för Årets infrastrukturtalang på Universum Awards i Stockholm. Ingenjörsstudenterna Linnea Lundblad och Tobias Wall kammade hem vinsten – ett skräddarsytt sommarjobb.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns jättebra! Att vara en av vinnarna är som en bekräftelse på att jag är på väg åt rätt håll, att mina observationer och problemformuleringar är meningsfulla, säger Tobias Wall.

– Jag håller med om det, tillägger Linnea Lundblad och fortsätter, det är en häftig känsla att vinna på en idé jag har grundat på, ett verkligt problem som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att få jobba vidare på min lösning under sommaren.

De tävlande hade som uppgift att identifiera en utmaning som Trafikverket står inför under de kommande fem åren och beskriva hur en lösning skulle kunna se ut. Fyra finalister presenterade sina tankegångar och förslag inför en jury bestående av bland annat Niclas Lamberg, HR-direktör och Ali Sadeghi, verksamhetsområdeschef på Investering.

Utifrån de olika perspektiven stod även juryn inför en utmaning – att kora en vinnare.

– Kandidaterna visade med skilda perspektiv och nytänkande upp olika utmaningar som Trafikverket står inför. Vad vi behöver är talanger som kan lyfta blicken och se lösningar. Våra vinnare är ett bra exempel på det. Vi sökte en talang och fann två, konstaterar Niclas Lamberg.

Trafikverket – årets raket bland högskoleingenjörer

Under kvällen fick Trafikverket också ta mot utnämningen ”Årets raket” bland högskoleingenjörer när resultatet från Företagsbarometern redovisades. Trafikverket har stigit från plats 31 till plats 21 när studenterna får lista vilka arbetsgivare de kan tänka sig att jobba hos.

– Det är otroligt glädjande att vi syns och hamnar i toppen i den här typen av mätningar. Det är också viktigt för vårt fortsatta rekryteringsarbete nu och de kommande åren att vi uppfattas som en spännande arbetsgivare, konstaterar Niclas Lamberg.

Trafikverkets motivering:

Årets vinnare har på ett modigt sätt framfört sina idéer om hur Trafikverkets uppdrag är avgörande för att möta framtidens krav på ett tillgängligt Sverige med en infrastruktur där samhälle, individer och miljö är i centrum.