Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Information i samband med Nextjets konkurs

Flygoperatören Nextjet AB meddelade den 16 maj att man ansöker om konkurs, och att alla deras planerade flygningar ställs in med omedelbar verkan.

Trafikverket undersöker nu möjligheterna att återuppta flygtrafiken på de linjer som berörs under allmän trafikplikt.

− Den uppkomna situationen är djupt olycklig, men vi arbetar nu för att få en lösning till stånd, säger Anna Fällbom, chef för Trafikavtal och transportnät på Trafikverket.
Sedan tidigare har Trafikverket påbörjat en ny upphandling för flygtrafiken Arvidsjaur – Stockholm/Arlanda.

Nextjet trafikerar följande linjer till Arlanda/Stockholm under allmän trafikplikt: Hemavan, Vilhelmina, Lycksele, Gällivare, Arvidsjaur.

Fakta

Trafikverket ska ingå och ansvara för statens avtal om transportpolitiskt motiverad interregional kollektivtrafik, inklusive flygtrafik, som inte upprätthålls i annan regi och där det saknas förutsättningar för kommersiell drift.
Trafikplikten regleras enligt EU, lufttrafikförordning nr 1008/2008. Förordningen styr i vilken omfattning flygtrafiken ska bedrivas inom ramen för grundläggande tillgänglighet.

 

Kontakt

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Mer om trafikavtal

Film om trafikavtal

Trafikverket upphandlar ny trafik på fem linjer med allmän trafikplikt