Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Spårbyte pausas för att säkra framkomligheten

Spårbytet på Västra stambanan mellan Göteborg och Herrljunga har orsakat oplanerade störningar i tågtrafiken. För att säkerställa att tågtrafiken inte påverkas mer ställs en deletapp av spårbytet in.

Upprustningen av Västra Stambanan pågår för fullt med spårbyte på sträckan Alingsås–Floby. Men spårbytet har drabbats av flera problem vilka har påverkat trafiken med förseningar som följd. Trafikverket vidtar nu åtgärder för att spårbytet ska kunna fortsätta utan att tågtrafiken drabbas av fler oplanerade förseningar eller störningar. Bland annat har entreprenörens arbete gällande etappen Alingsås–Algutsgården ställts in, vilket skulle ha startat måndag 21 maj och slutförts söndag 28 maj.

– Vi beklagar det inträffade, säger Bengt Rydhed, Regional direktör för Trafikverket Väst. För att få tid att tillsammans med entreprenören analysera och göra rätt åtgärder tar vi en paus och öppnar upp trafiken på båda spåren, tills dess att nästa etapp startar.

När analysen är gjord och åtgärder vidtagits avser vi att utföra de kommande etapperna enligt ordinarie tidplan.