Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny chef för Stora projekt blir Per Ling-Vannerus

Per Ling-Vannerus blir ny chef för Stora projekt från den 1 oktober. Håkan Wennerström är tillförordnad chef från den 8 augusti, då Johan Bill slutar, fram till Pers tillträde.

– Jag är väldigt glad över att Per kommer in med sin kunskap och kompetens om att leda och driva större projekt. Han kommer också att kunna bidra på ett bra sätt med sin erfarenhet i vår ledningsgrupp, säger Lena Erixon, generaldirektör.

Per Ling-Vannerus är i dag infrastrukturchef på Stockholms hamnar, där uppdraget bland annat innebär att leda tre nybyggnationer av hamnar. Per kommer innan dess från JCC/NCC där han ansvarat för tyngre infrastrukturprojekt som bro- och tunnelbyggen.

Per har också jobbat i egen konsultverksamhet med uppdragsgivare som tidigare Luftfartsverket och Vägverket samt kommuner. Bland de större projekten kan nämnas Arlanda 2002 och Hammarby sjöstad.

– Det ska bli spännande och utmanade att gå in som chef för Stora projekt på Trafikverket. Jag ser den skalan och samhällsnyttan som verksamheten har och den uppmärksamhet som dessa projekt röner. Jag ser mycket fram emot att träffa medarbetare och projektchefer, säger Per Ling-Vannerus.

Om Stora projekt

Stora projekt ansvarar för att genomföra Trafikverkets allra största nyinvesteringar. Det handlar om projekt som är särskilt komplexa eller vars kostnader överstiger fem miljarder kronor. Totalt cirka 450 medarbetare arbetar inom verksamhetsområdet och ungefär lika många konsulter är engagerade.