Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stockholm, pendeltåg på väg. Foto: Michael Erhardsson
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Station Stockholm City åter öppen

Pendeltågsstationerna Stockholm City och Odenplan stängdes på grund av säkerhetsproblem med rulltrapporna. Station Odenplan kunde öppna igen 16 juli och nu är även station Stockholm City öppen igen.

Citybanans två nya stationer stängdes av den 13 juli på grund av säkerhetsproblem med stationernas rulltrappor. Måndag 16 juli öppnade Stockholm Odenplan igen, efter att man gått igenom alla rulltrappor. Stockholm City öppnade igen fredag 27 juli, klockan 04.00.

Stationerna stängdes på grund av säkerhetsproblem

För ett par veckor sedan skedde ett antal tillbud, som i sin tur har lett till akuta kontroller av de 70-tal rulltrappor som finns på stationerna. Trafikverket har varit behjälpliga i behjälpliga i arbetet och har en löpande dialog med SL och OTIS (rulltrappsleverantören) som är ansvariga för att åtgärda det som inträffat.

En första analys visar på rostangrepp och förslitningsskador i rulltrappornas växlar, som därför måste bytas. Normalt förväntas dessa växlar och den slutna enhet som omger dem hålla hela rulltrappans livslängd. Av utrymningsskäl får stationerna inte användas utan rulltrappor.