Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny säsong av Vägens hjältar

Säsong 5 av Vägens hjältar har nu börjat sändas. Trafik Stockholm medverkar som vanligt och visar att sig vara en viktig del i kedjan för säkra och framkomliga vägar.

TV-tittarna har inte fått nog av att kika på väghjältarna. I genomsnitt är det ungefär 256 000 som ser varje avsnitt av Vägens hjältar och då är inte repriserna inkluderade.
Nadja Shillström är vägtrafikledare på Trafik Stockholm och är en av personerna som du möter i programmet och hon säger så här:
– Programmet är ett bra verktyg för oss. Det är ett bra sätt att få ut viktig information till väldigt många personer och på så sätt göra det säkrare i trafiken. Så det är klart att jag vill vara med och sprida budskapet om det arbete vi gör på Trafik Stockholm.

Flyttar blicken utanför Stockholm

Tv-tittarna har i tidigare säsonger fått följa de personer som varje dag arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt i Stockholmsområdet. Något som förhoppningsvis bidrar till människors förståelse för köer, trängsel och olyckor så att de tar det lugnare, blir mer uppmärksamma och visar hänsyn till andra trafikanter, men också till de som är ute och jobbar på våra vägar.
Nytt för den femte säsongen är att vissa delar även är inspelade utanför Stockholm – främst i Dalarna, men också i Örebro.

Rapportera akuta hinder

Får Trafik Stockholm in information om akuta hinder på vägarna kan vägtrafikledarna sätta in de insatser som behövs samt sprida trafikinformation snabbt i olika kanaler, bland annat här på Trafikverket.se och på Trafiken.nu.
Du kan rapportera in akuta hinder genom att ringa: 020-290 290.

Vägens hjältar, säsong 5 har premiär onsdagen den 22 augusti, klockan 20:00, på Kanal 5.