Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket näst bäst i ny arbetsplatsranking

Trafikverket kommer på andra plats när nyanlända akademiker får rangordna vilka arbetsgivare som är mest populära. I topp återfinns Volvo.

Det är praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), som har sammanställt statistik från drygt 2 000 nyanlända akademiker över vilka arbetsgivare som är populärast.

Jobbsprånget hjälper nyanlända akademiker till fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.
– De arbetsgivare som toppar listan är de som arbetar aktivt med kompetensförsörjning och mångfald, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Jobbsprånget.

Under vårterminen 2018 har det inkommit fler än 5700 ansökningar till Jobbsprångets praktikplatser. Genom Jobbsprånget kan nyanlända akademiker, bland annat ingenjörer, ekonomer, arkitekter och naturvetare, göra fyra månaders avancerad praktik på sin yrkesnivå hos anslutna arbetsgivare över hela landet.

– Det är väldigt glädjande att vi syns och hamnar i toppen i den här typen av mätningar. Det är också viktigt för vårt fortsatta rekryteringsarbete nu och de kommande åren att vi uppfattas som en attraktiv arbetsgivare, säger Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket.

Trafikverket har ett stort behov av att rekrytera personal. Vi är just nu mitt uppe i ett generationsskifte och många av våra medarbetare går i pension. Det betyder att vi behöver nya medarbetare inom de flesta av våra verksamhetsområden. Vi kommer exempelvis att anställa civil- och högskoleingenjörer, men även andra kompetenser. Ekonomer, jurister, beteendevetare och samhällsbyggare är exempel på andra yrkesgrupper som vi måste fylla på med.

Mest populära arbetsgivarna bland sökande till Jobbsprånget

  1. Volvo Group
  2. Trafikverket
  3. Vattenfall
  4. Tieto
  5. EVRY

Antal svarande: 2071 personer