Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fortsatta störningar på Västra stambanan

Resenärer på sträckan Stockholm-Göteborg får räkna med fortsatta störningar. Åtgärder efter branden utanför Skövde gör att trafiken flyter bättre sedan i morse. Till helgen väntas restiderna öka då Getingmidjan i Stockholm stängs av.

Efter några dygns intensivt arbete har det ena av de brandskadade teknikhusen återställts. För trafiken förbi Väring – Moholm, norr om Skövde, innebär det en förbättring och större stabilitet.

Snabbtågen fortsätter att köra förbi området med upp till 15 minuters försening utanför rusningstider under morgon och eftermiddag. Under rusningstid kan tågköer uppstå, vilket förlänger restiden med upp till 30 minuter, om inga andra störningar uppstår. Störningen hanteras i samråd med berörda järnvägsföretag.

Det mest skadade teknikhuset håller fortfarande på att repareras och förväntas bli klart i slutet av nästa vecka.

Resenärer ombedes ta kontakt med sitt tågbolag för information om sin resa.

Avstängning av Getingmidjan ger förlängd restid i helgen

Vi rustar upp järnvägen mellan Stockholm central och Stockholms södra. Från fredagen den 19 oktober klockan 22.00 till måndagen den 22 oktober klockan 05.00 stänger vi av den så kallade Getingmidjan, sträckan mellan Stockholm central och Stockholms södra. Det gör vi för att kunna utföra vissa förbättringsarbeten. För dig som reser med SJ kommer det att innebära att du startar och anländer till Stockholms södra. För resenärer med MTR Express kan restiden bli längre än vanligt då dessa tåg har en annan resväg under avstängningen.