Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu räcker det med hot, trakasserier och våld!

Nu räcker det! Hot, trakasserier och våld mot Trafikverkets medarbetare och entreprenörer måste stoppas. Generaldirektör Lena Erixon uttalar sig om en arbetsmiljö som blivit oacceptabel.

Trafikverket har medarbetare som har blivit hotade, förolämpade och trakasserade ute på byggplatser och projekt. Säkerhetsutrustning har blivit saboterad, medarbetare har råkat ut för urkundsförfalskning och även hotats till livet. Som tjänstemän utför vi uppdrag från regeringen.

– Man kan ha olika uppfattningar om ett projekt, den dialogen hör till det demokratiska och politiska samtalet. Trafikverket fattar inte beslut om vilka projekt som ska byggas eller inte, vi genomför den inriktning politiken beslutat. Att hota, trakassera och bruka våld mot medarbetare inom våra projekt är inte acceptabelt, säger generaldirektör Lena Erixon.