Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stora störningar på Västra Stambanan

En brand i två teknikhus norr om Skövde under söndagen medför att trafiken på Västra stambanan, mellan Göteborg och Stockholm, får kraftiga störningar under de kommande dygnen.

En skadad kontaktledning startade i söndags en brand i två teknikhus mellan Väring och Moholm. Teknikhusen fördelar normalt ström till den signaltekniska anläggningen som i sin tur påverkar möjlighet till trafikledning. Nu sker en manuell hantering av trafikledningen och endast ett tåg i taget kan befinna sig på den 11 km långa sträcka som påverkats.

Detta gör att köer byggs upp och förseningar på 30 minuter upp till 2,5 timmar kan förekomma. Tågen körs på ett spår i varje riktning, vissa resandetåg och godståg kan dock behöva ledas om. I nuläget är det endast snabbtåg som kan passera området.

Två teknikhus skadades, varav det ena totalförstördes. Ett intensivt återställningsarbete pågår dygnet runt och förhoppningsvis kan det teknikhus som fått mindre omfattande skador återställas inom de närmaste dygnen. Det skulle innebära att trafiken kommer kunna flyta på lite bättre.  

Det totalförstörda teknikhuset kan ta längre tid att återställa, vi håller nu på att söka material över hela landet. Vi har ännu ingen prognos när det kan vara återställt.

Om du har frågor om din resa kontakta ditt tågbolag för information.