Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tätare och utökade kontroller på väg 66

I perioder under de senaste veckorna har flertalet bilar fått kladd på sina däck på väg 66 mellan Smedjebacken och Ludvika, vilket är mycket beklagligt. Trafikverket har löpande satt in åtgärder för att komma tillrätta med problemet.

Trafikverket och Peab misslyckades i helgen med att ta bort översta lagret bindemedel genom att vattenblästra väg 66 mellan Smedjebacken och Ludvika. Sträckan är cirka 1 mil. Detta försök genomfördes på lördagskvällen men fick avbrytas efter cirka 300 meter. Slangar och rör sattes igen på maskinen. Maskinen används i vanliga fall för att bland annat ta bort vägmarkeringar och vi kommer inte att testa den igen.

Under torsdagen gjordes en friktionsmätning som visade bra värden och att vägen inte är hal. Inspektioner/kontroller under helgen och idag på morgon/förmiddag visar att vägen inte längre är kladdig. Stenen och det överblivna bindemedlet har slitits bort i hjulspåret.

– Åtgärderna nu blir att vi har tätare och utökade kontroller dagligen. Sandbilar står beredda om vägen börjar kladda. Vi har valt denna åtgärd då vi tror att en planfräsning av ytan skulle innebära större problem för trafikanterna i dagsläget och för vägen på sikt, säger Marcus Danielsson, enhetschef.

Hastigheten är sänkt till 70 km/h och vi varnar för slirig körbana och för stenskott.

I och med att vägen är sandad kan man fortfarande uppleva smattrande ljud under bilen, särskilt om man kör nära vägrenen.