Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hårda vindar väntas – trafikanter uppmanas vara försiktiga

SMHI har utfärdat varningar för hårda vindar mellan tisdag kväll och onsdag morgon. Trafikanter uppmanas att vara försiktiga, och anpassa körsätt efter väder och väglag.

Hårda vindar väntas i stora delar av landet. Prognosen visar att det blir särskilt besvärligt väderläge på Gotland och i Uppsala län och Stockholms län, särskilt längs Upplandskusten och Roslagskusten. I de områdena väntas vindarna nå stormstyrka i vindbyarna under natten till onsdag och fram till onsdag förmiddag. Där finns det risk för att vindarna kan bli så hårda att träd faller över vägarna, och i de områdena avråder Trafikverket från resor som inte är absolut nödvändiga.

Trafikanter uppmanas överlag till extra försiktighet, eftersom hårda vindar väntas i stora delar av landet. Trafikverket uppmanar alla trafikanter att ta god tid på sig i trafiken och anpassa körsätt efter väder och väglag. I de berörda områdena har Trafikverket alla tillgängliga resurser i beredskap.

Följ aktuell trafikinformation för väg och järnväg via nedanstående länkar.

För aktuella vädervarningar och prognoser hänvisas till smhi.se