Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stora snömängder kan påverka trafiken i norra Sverige

SMHI har utfärdat varningar för stora snömängder i kombination med vind för söndag 13 januari och måndag 14 januari. Håll dig uppdaterad om läget i trafiken via vår trafikinformation här på webben.

Under söndagen rör sig ett lågtryck in över södra Norrland. I Jämtlands- och Härjedalsfjällen blir det blåsigt med nordvästlig hård vind, vilket i kombination med snöfall kan ge besvärliga väderförhållanden. Ett snöfallsområde rör sig under dagen upp över nordöstra Norrland och det kan ge stora snömängder, främst i gränsen mellan Västerbottens län och Norrbottens län.

SMHI har utfärdat en klass 2-varning med en prognos på snöfall på 30-50 cm under ett dygn, lokalt ännu mer. Den största snömängden förväntas i ”fyrkanten” Älvsbyn, Boden, Piteå och Luleå. I kombination med vinden finns det risk för snödrev, framför allt längs Norrbottens kust.

Trafikverket följer läget kontinuerligt och har beredskap för felavhjälpning. Med anledning av det förväntade väderläget uppmanar Trafikverket alla trafikanter att ta god tid på sig i trafiken och att anpassa körsätt efter väder och väglag.

Följ aktuell trafikinformation för väg och järnväg här på trafikverket.se via nedanstående länkar. Resenärer hänvisas också till respektive trafikbolag för information om specifika resor.

För aktuella vädervarningar och prognoser hänvisas till smhi.se