Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mobiltelefon i hand
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Succé för Trafiken.nu-appen

Trafiken.nu-appen fick en flygande start efter lanseringen för ett år sedan. Appen har i nuläget laddats ner över 60 000 gånger och fanns under en period listad under ”trendande appar” i AppStore.

- Trots att appen knappt marknadsförts under den tid den har funnits ser vi att allt fler laddar ner den, både i Stockholm och i Göteborg. Det visar att det finns ett behov av den här typen av tjänster, säger Joakim Barkman, förvaltare för Trafiken.nu Stockholm.

Appen visar trafikläget i Stockholms- och Göteborgsområdet precis nu. Trafikinformationen är kvalitetssäkrad av Trafik Stockholm respektive Trafik Göteborg och kompletteras med annat innehåll, till exempel information om köer. Användaren kan själv skapa bevakningar för sin resväg och få notiser om trafikläget till sin telefon.

För Trafikverkets del innebär appens tillkomst en förbättrad leverans från trafikcentralerna, något som gynnar även andra tjänster som baseras på öppna data.

- Appen hjälper oss att på ett enkelt sätt se hur trafikinformationen ser ut när den når trafikanten. Det har påverkat vårt arbetssätt mycket positivt. Vi har till exempel blivit ännu vassare på att sätta rätt påverkan på en händelse, säger Nadja Schillström, trafikledare på Trafik Stockholm.

Även användarna är nöjda.

- Sedan släppet har vi fått både ris och ros, men mest ros, från våra användare. Appen var efterlängtad, säger Joakim Barkman.

Ladda ner appen

Du hittar appen genom att söka på "Trafiken.nu" i AppStore eller Google Play Butik.