Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Orkanvindar och stora snömängder påverkar trafiken i norra Sverige

Natten mot lördag 16 februari, rör sig ett djupt lågtryck in över fjällen i Norrbottens och Västerbottens län. Det kan innebära vindstyrkor på 25-35 m/s och upp till 50 cm snö. Vi uppmanar trafikanter att inte ge sig ut i trafiken om man inte måste.

Under natten mot lördag 16 februari rör sig ett djupt lågtryck in från väster över Sverige. SMHI har utfärdat klass 2-varningar för såväl i Norrbottens fjäll- och inland som för Västerbottens fjäll- och inland. För kusten i Norr- och Västerbotten är en klass 1-varning utfärdad för mycket hårda vindbyar. I fjällen förväntas medelvindar med orkanstyrka och för inlandet stormbyar med vindstyrkor på 25-35 m/s och stora snömängder, upp till 50 cm. Vinden förväntas kulminera under lördag eftermiddag.

Med anledning av det förväntade väderläget uppmanar Trafikverket trafikanter i de berörda områdena att inte ge sig ut i trafiken om man inte nödvändigtvis måste. Måste man trots allt ge sig ut, ska man ta god tid på sig och anpassa körsätt efter väder och väglag.

Trafikverket följer läget kontinuerligt och har beredskap för felavhjälpning.

Följ aktuell trafikinformation för väg och järnväg här på trafikverket.se

Resenärer hänvisas också till respektive trafikbolag för information om specifika resor.

För aktuella vädervarningar och prognoser hänvisas till smhi:s webbplats, se länk nedan.