Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Buss kör på väg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så ska transportsystemet utvecklas de kommande sex åren

Trafikverket presenterar genomförandeplanen för 2019-2024. Den ger en samlad bild av planerade åtgärder i transportsystemet de kommande sex åren. Planen visar hur systemet förändras och utvecklas och hur det kan påverka trafiken.

Genomförandeplanen beskriver på övergripande nivå hur transportsystemet kommer att underhållas och utvecklas under 2019-2024. Planen innehåller bland annat åtgärder på statliga vägar och järnvägar och en redovisning för utvalda vägstråk och järnvägsflöden. Planen visar de åtgärder som ger stor effekt på transportsystemet, vilka förbättringar de innebär och hur trafiken kan påverkas under den tid de pågår.

– Vi har sett behov av att ge en enkel, tydlig och samlad bild av Trafikverkets planerade åtgärder och hur transportsystemet förändras. Med genomförandeplanen vill vi göra det lättare för kommuner, företag och organisationer att se vad vi gör och ge underlag för deras planering, säger Lennart Kalander, avdelningschef för nationell planering på Trafikverket.

Genomförandeplanen innehåller satsningar för ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem. Den revideras årligen och baseras bland annat på nationell plan för transportsystemet och länsplaner.