Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

 Urspårning vid Linaälv.

Urspårning vid Linaälv.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trasig Malmbana och tågkollision i Helsingborg

Det har varit en händelserik vecka i trafiken, bland annat har det skett två olyckor på järnväg. På Malmbanan har ett tåg med lax från Norge spårat ur och i Helsingborg har två persontåg kolliderat.

På torsdagskvällen den 7 februari skedde en tågkollision i Helsingborg. Det var vid 19-tiden som två persontåg kolliderade i sakta fart vid en växlingsrörelse vid infarten (från Malmöhållet) in till Helsingborg. Det var ingen kollision front mot front.

Det ena tåget hade resenärer, det andra tåget var tomt. Resenärerna på persontåget evakuerades efter någon timme och inga personskador rapporterades. Tågen leddes om och senare på kvällen kunde två av spåren genom Helsingborg öppnas.

Tågtrafiken beräknas åter rulla som normalt under fredag kväll den 8 januari.

Ett godståg med lax spårade ur vid Linaälv på Malmbanan i onsdags. Det är stora skador på räls, sliprar och kontaktledning. Det rör sig om totalt 250-300 meter räls som är skadad.

Bärgning av de sex vagnarna har startat och återställning av banan startar lördagen den 9 februari. De stora skadorna gör att det kommer att ta tid. All tågtrafik på sträckan är inställd. Tågtrafiken beräknas kunna komma igång tisdag kväll 12 februari.

I bägge fallen kommer vi att genomföra en utredning om orsakerna.

Håll koll på trafikinformationen och kontakta ditt tågbolag för mer information.

Tågkollision i Helsingborg.
Tågkollision i Helsingborg.