Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stora banarbeten i påsk som kan ge effekt för hela Sverige

Under påskhelgen gör vi flera stora arbeten på järnväg. Påsken är en lång sammanhängande helg som ger oss tid att jobba utan vardagens pendlingsresor att anpassa arbetena till. Vi vill störa trafiken så lite som möjligt.

Under kommande år kommer vi att investera stora pengar i järnvägen. Det kan vara stökigt under tiden men målet är att vi på sikt ska få en modernare och mer robust järnväg. Vi jobbar för att få bra flöden i landet och ett nav är Stockholm där vi har Mälarbanan och Getingmidjan. Just Getingmidjan är den mest trafikerade sträckan i hela Sverige och går från Stockholm Central till Stockholm södra.

Om den korkar igen drabbas hela Sverige. Därför planerar vi tillsammans med tågbolagen i god tid för att hitta de bästa lösningarna för att trafiken ska fungera på bästa sätt. Det kan vara färre men längre tåg, restiden kan vara justerad så att du som resenär vet när du köper biljett hur lång tid din resa är planerad att ta.  Och precis som när man åker bil är det alltid bra att planera sin resa i god tid och gärna lägga in marginaler i restiden.

Vilka större arbeten som genomförs under påskhelgen 2019 kan du läsa om här. Om du klickar på kartan finns en pdf-fil med karta i större format, beskrivningar av var det är avstängningar och begränsad framkomlighet i påsk samt vilken trafikpåverkan banarbetena har.