Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tre tidiga klappar från Järnvägspodden

Under december bjuder Järnvägspodden på tre nya avsnitt, vart och ett med en riktigt spännande gäst. Dessutom ska vi kika lite närmare på bromsblocksfrågan och lära oss om två varianter av ett Driver advisory system.

Först ut i december kommer ett specialavsnitt där vi möter Green Cargos vd Ted Söderholm som för nästan precis ett år sedan tog steget in i järnvägsbranschen. Efter den första och uppenbara frågan om han kom till järnvägen och fick det bra växlar vi spår till ett mer hållbart samtal. Ämnen vi berör är exempelvis digitalisering, ledarskap och inte minst de tunga puckarna om godstrafikens lönsamhet, konkurrens och framtid. 

Veckan efter följer ytterligare ett specialavsnitt, men ur ett helt annat perspektiv. För där Ted fortfarande är ganska ny lämnar SJs vd järnvägsbranschen för nya utmaningar. Det är med andra ord Crister Fritzson vi träffar för att göra ett försök att sammanfatta den resa SJ gjort med honom i förarhytten. Dessutom blickar vi framåt kring de utmaningar han nu lämnar över, om det nya bransch- och arbetsgivarförbundet han varit en drivande kraft bakom och det europeiska samarbetet.

Årets podd-säsong avslutas sedan den 16 december. Förutom att prata bromsblock och digital kommunikation mellan förare och trafikledning träffar vi Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon. Även här försöker vi hålla två tankar i huvudet när vi kommer prata både regeringsuppdrag och samarbete. Och så här i jultider vill vi så klart även veta vad hon önskar sig för leveranser från järnvägen under 2020.

Lyssna på järnvägspodden