Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ökat samarbete med Finland inom krisberedskap

Regeringen har tagit beslut om att öka samarbetet med Finland inom krisberedskap och det civila försvaret i transportområdet.

Regeringen vill säkerställa att samhällsviktiga transporter mellan Sverige och Finland ska fungera i alla lägen. Därför tas nu ytterligare steg för att öka samarbetet med Finland gällande krisberedskap och det civila försvaret inom transportområdet.

Beslutet innebär att regeringen ger Trafikverket rätt att skriva under ett samförståndsavtal med finska Transport- och kommunikationsverket, för att öka Finlands och Sveriges samarbete inom transportområdet. Syftet är att förebygga, begränsa och hantera de konsekvenser som kan bli följden av större olyckor, naturkatastrofer och andra samhällskriser.

– Det är viktigt att utveckla samarbetet inom transportsektorn, då både Sverige och Finland har stort beroende av varandra vid samhällsstörningar, framförallt i och kring Östersjön, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

I arbetet ska Trafikverket inkludera berörda myndigheter som exempelvis Luftfartsverket, Kustbevakningen, Sjöfartsverket och Transportstyrelsen.