Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket anpassar flygtrafiken inom trafikavtalen till efterfrågan

Som en konsekvens av coronaviruset har det nationella resandet med flyg minskat avsevärt hos individer, företag och offentliga myndigheter. Resandet har minskat olika mycket på de orter som trafikeras av den upphandlade trafiken.

De allmänna trafikplikternas krav som ligger till grund för den upphandlade trafikens utbud är i dagsläget för omfattande jämfört med behovet. Det har fått till följd att den omfattning av trafiken som utförs idag inte står i proportion till den begränsade efterfrågan.

Trafikverket anser att det är rimligt att flygtrafiken under en begränsad tid utförs till de nivåer som motsvarar rådande efterfrågan. Trafikverket har därför i dialog med flygoperatörerna och flygplatser beslutat att temporärt anpassa flygtrafiken till efterfrågan. Trafiken kommer för de flesta upphandlade flygplatserna att reduceras till en tur- och returresa på vardagar och en på helger. Vissa lokala skillnader kan förekomma. Begränsningen av trafiken gäller i första hand i en månad. Trafiken från Kramfors och Torsby/Hagfors till Stockholm reduceras helt under denna månad.

För mer information om bland annat avgångstider ber vi dig att vända dig till operatören.