Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Betalningslättnader erbjuds leverantörer och avtalskunder

En följd av coronaviruset är stora ekonomiska risker för våra leverantörer och kunder med trafikeringsavtal. Trafikverket försöker möta detta genom att införa lättnader i betalningsvillkoren.

– Det här är en tuff situation för många, säger Trafikverkets Inköpsdirektör Daniel Ljunglund. Vi vill göra vårt bästa för att underlätta situationen och ha ett perspektiv som sträcker sig även till när den akuta krisen är över.

Nu erbjuder Trafikverket sina leverantörer möjligheten att få betalt för sina fakturor redan efter 15 dagar istället för 30. Det innebär att kassaflödet kan förbättras och förutsättningar för löpande kostnader underlättas.

– Vi på Trafikverket följer situationen noga, säger Daniel Ljunglund. Vi gör vårt yttersta för att hålla uppe vår  verksamhet ska fortsätta i planerad takt och att våra leverantörer och kunder ska få bra förutsättningar att klara sina leveranser i den mån vi har möjlighet att påverka.

Dessutom erbjuder Trafikverket alla kunder med trafikeringsavtal förlängt  betalningsvillkor från 30 dagar till 90 dagar. Detta beslut gäller fakturor från den 1 mars och alla avtalskunder kommer att informeras om vilka fakturor som omfattas.

Erbjudandet gäller tillsvidare, dock längst till den 30 juni 2020.