Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tre unga vuxna som samtalar.

Fler sökande till traineeprogrammet i år

Nu är alla tio traineeplatser, som vi utlyste i början av året, tillsatta. Till hösten startar programmet och traineerna påbörjar resan inom Trafikverkets olika verksamheter.

Varje år får vi in fler än 500 ansökningar till de cirka tio traineeplatser som vi erbjuder. I år har vi ökat antalet ansökningar ännu en gång, vilket vi är glada för. Det visar att vårt traineeprogram är populärt och vi kan göra ett bra urval bland kandidaterna.

Senaste programomgången

Årets traineer, de som går programmet just nu, har under vintermånaden januari varit på resa i Norrbotten för att studera vad som påverkar infrastrukturen i norra delen av landet. De har också haft ett möte med Tekniksprångarna, som är gymnasielever som gör praktik hos oss på Trafikverket, och berättat om vad traineeprogrammet är och vad de gör hos oss.

När traineeprogrammet är avslutat efter tolv månader påbörjar våra traineer sin anställning inom respektive verksamhetsområde. Traineeprogrammet startar i början av september.

Läs mer om en trainees vardag i traineebloggen

Intervjuer med traineer