Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fyra yngre ingenjörer vid en arbetsplats

Trafikverket attraktiv arbetsgivare bland studenter

Trafikverket är topp ett när karriärföretagen gör sin studentundersökning 2020. Det är samhällsvetare som rankar Trafikverket som sin främsta arbetsgivare. Bland civilingenjörer årskurs 1-2 ligger vi på andra plats och bland jurister på sjätte plats.

Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under mars och april 2020 genomfört en omröstning gällande studenternas val av framtida arbetsgivare. Studenterna har fått välja de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2020.

– Jag känner mig stolt över dessa fina placeringar. Det är ett kvitto på att det engagemang och den kunskap som finns hos våra medarbetare speglas utåt, säger Niclas Lamberg, HR-direktör.

Vilka deltog i undersökningen?

De som deltagit i omröstningen i år var totalt 3 302 studenter mellan 20 – 30 år som just nu studerar en akademisk eller eftergymnasial utbildning fördelat på följande kategorier: civilingenjörsstudenter (812 st), ekonomistudenter (723 st), IT-studenter (535 st), samhällsvetarstudenter (504 st), juriststudenter (397 st) och fastighetsmäklarestudenter/professionals (331 st).

– Det är kul att se att vårt arbetsgivarprofilerande arbete ger resultat hos våra målgrupper, inte minst tack vare alla medarbetare ute i verksamheterna som har en viktig roll i detta, säger Ylva Sund, HR-strateg och ansvarig för arbetsgivarprofileringen.

Vad är Karriärföretagen?

Karriärföretagen har som mål är att vägleda studenter eller de som nyligen har börjat jobba till en bra start på karriären. Sedan 2011 har de granskat landets ledande företag och organisationer för att finna de arbetsgivare som kan erbjuda de bästa karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger.