Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

EU-ländernas flaggor

Trafikverksmedarbetare får tung post inom EIM

Caroline Huusko från Trafikverket har valts till ordförande för den tekniska styrgruppen i EIM , the European Rail Infrastructure Managers.

EIM är en sammanslutning av elva europeiska järnvägsförvaltare och fungerar som representant för infrastrukturförvaltning gentemot EU.

Caroline Huusko 

Caroline Huusko har valts till ny ordförande för den tekniska styrgruppen inom EIM,  en gruppering som hanterar standardiserings- och tekniska frågor,  under den kommande tvåårsperioden. Där ersätter hon Urszula Maskiewicz som representerat den Polska järnvägen, PKP.

I och med att Caroline nu träder in som ordförande får Trafikverket möjlighet att föra fram frågor som är viktiga för ett land som Sverige. Bland dessa frågor finns problemen med en gles befolkning och stora avstånd, stora temperaturskillnader under året och stora snömängder.

– Med Caroline på plats som ordförande för EIM TSG kan vi på ett effektivt sätt få gehör för dessa frågor som på sikt gör att vi kan spara stora summor pengar, menar Sam Berggren, Trafikverket.