Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förarprov minskar antalet prov

Förarprov vidtar ytterligare åtgärder för att fortsätta skydda kunder och medarbetare från smitta. Under perioden 24 november–31 december begränsas nya bokningar för kunskapsprov.

Åtgärderna vidtas för att ytterligare minska antalet kunder som vistas i våra väntrum och teorisalar och därmed ska trängsel och risk för smittspridning kunna minska ytterligare.

Åtgärden innebär:

  • Redan inbokade kunskapsprov och körprov kommer att genomföras under perioden.
  • Bokning är stängd för kunskapsprov som kunder önskar göra under perioden 24 november–31 december. Undantag är prov för lastbil, buss, lokförare, ADR-prov, certifieringsprov och yrkeskunnandeprov.
  • Bokningen är fortsatt öppen för att kunna boka in kunskapsprov efter den 31 december. Körprov går att boka som tidigare.

Tidigare åtgärd med att reducera antal körprov behörighet B till 80 procent förlängs till den 31december.

Vi följer utvecklingen och tar löpande beslut om ytterligare åtgärder.

– Det är viktigt att vi alla i samhället fortsätter att hjälpas åt med att minska risken för smittspridning av coronaviruset. För att skydda våra kunder och medarbetare bidrar vi genom att minska ner på vår verksamhet under en tid men ändå kunna fortsätta att leverera viktiga samhällstjänster. Vi uppmanar alla att avboka sitt prov vid minsta sjukdomssymptom, säger Kristina Hagberg, chef Trafikverket Förarprov.

Trafikverket Förarprovs åtgärder