Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snöröjning pågår

Snödrev och halka påverkar trafiken

Stora mängder snö har fallit i norra Sverige och läget i trafiken har varit mycket besvärligt. Det har även regnat i en del områden vilket nu orsakar halka.

Texten är uppdaterad 2021-01-23, kl 13.50

Stora mängder snö har fallit över norra Sverige vilket orsakat problem i trafiken både på väg och järnväg. I vissa områden har det istället regnat och orsakat halt väglag. Trafikverket har haft högsta beredskap för att hantera situationen.

– Vi har flyttat fler snöröjningsfordon än någonsin till dessa områden, säger Trafikverket presschef Bengt Olsson. Vi har prioriterat att hålla de större vägarna öppna, vilket innebär att det kan dröja innan alla mindre vägar blir farbara.

Även tågtrafiken har påverkats av det besvärliga vädret och flera järnvägssträckor har under perioder varit avstängda. Tågresenärer uppmanas att även fortsättningsvis följa utvecklingen via Trafikverkets trafikinformation och kontakta sitt tågbolag för mer information om resor.