Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Kör bara om du måste

I takt med fallande temperaturer i Götaland och Svealand varnar SMHI för att våta vägbanor riskerar att frysa till. Samtidigt väntas snöfallet längs norrlandskusten fortsätta, och i Lapplandsfjällen varnas för mycket hårt väder. Så stanna inne om du kan!

Med tanke på det besvärliga väderläget som råder i stora delar av landet vill vi uppmana alla trafikanter att bara ge sig ut på vägarna om man absolut måste. Att ta hand om de konsekvenser som fallande temperaturer, snöfall och drivbildning inneburit i olika delar av landet kommer ta några dagar trots att vi har alla tillgängliga resurser ute för att säkerställa en god framkomlighet.

Bengt Olsson
Bengt Olsson, presschef 

– Ju fler som låter bilen stå desto smidigare blir det för våra entreprenörer att komma fram i arbetet med att snöröja och halkbekämpa vägnätet. De större vägarna prioriteras, vilket innebär att det kan ta tid innan vi är ifatt på hela vägnätet säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Längs Norrlandskusten har omfattande snöfall i kombination med tidvis hårda vindar inneburit stora problem för järnvägstrafiken. Extra snöröjningsresurser och hjälplok är på plats för att få igång trafiken, vilket i nuläget bedöms kunna ske tidigast under onsdagen. Tågresenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för mer information om sin resa. Tänk också på att läget kan förändras snabbt.

Om du måste ut på vägarna: Håll dig uppdaterad om trafikläget via Sveriges Radio P4, krisinformation.se och aktuellt läge i trafiken på trafikverket.se.