Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna står på en tågstation och tittar i sin mobiltelefon, i bakgrunden syns ett tåg och informationsskyltar.

Ny undersökning – var med och förbättra trafikinformationen på tågstationer

Just nu genomförs en undersökning där resenärer kan bidra till utvecklingen av trafikinformationen på tågstationer. Projektet är en del av Trafikverkets övergripande arbete med att utveckla en snabbare och tydligare trafikinformation.

För att förbättra trafikinformationen är Trafikverket i behov av resenärers syn på hur den kan utvecklas. I ett pågående forskningsprojekt, som genomförs tillsammans med Karlstads universitet och Centrum för tjänsteforskning, kan resenärer vara med genom att svara på frågor om sina förväntningar på trafikinformationen. Resultatet kommer att ligga till grund för Trafikverkets fortsatta utvecklingsarbete för att resenärer ska få en så användbar trafikinformation som möjligt.

Förbättrad trafikinformation till resenärer är en del av järnvägens utveckling i stort, som håller på att rustas upp, moderniseras och byggas ut. Under förra året togs en handlingsplan fram på uppdrag av regeringen, för en bättre trafikinformation i tågtrafiken. Trafikverket genomför just nu flera stora utvecklingsprojekt i samarbete med järnvägsbranschen för att trafikinformationen till resenärer ska bli snabbare och tydligare.