Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fordon ses åka i en rondell. En text på bilden som säger: Changing the way we move. Sweden-India Mobility Hack. 26 till 28 februari 2021.

Delta i svensk-indiskt hackathon om hållbar mobilitet och trafiksäkerhet

Tillsammans med Svenska institutet genomför Trafikverkets Vision Zero Academy ett 42 timmars digitalt hackathon den 26 till 28 februari. Fokus är att hitta innovativa lösningar för hållbara transporter och trafiksäkerhet.

Vad är ett hackathon? Ett hackathon är en digital innovationstävling där deltagarna (exempelvis studenter eller entreprenörer) arbetar i lag med att utifrån öppna data skapa innovativa lösningar på de frågor som formulerats i förväg av hackathonets partners. Målet är att de partners som är med och formulerar frågeställningarna ska få tillgång till nya idéer och lösningar som sedan kan tas vidare på olika sätt inom organisationerna, genom exempelvis olika inkubatorprogram och skräddarsydda coachningsprogram.

Digital samling i frågor som utsläpp, trafikolyckor och transportflöden

Detta hackaton är en aktivitet i Svenska institutets arbete med att främja Sverige som handels- och innovationsnation. Här har Sverige och Indien gått samman för att ta itu med viktiga frågor såsom utsläpp, trafikolyckor och ineffektiva transportflöden – problem som delas av stora delar av världen.

Tanken med detta hackathon är att samla kreativa idéer, utveckla koncept och skapa lösningar som i förlängningen ska komma samhället till gagn. Ett stort antal partners, både svenska, indiska och internationella, står bakom evenemanget.

Du är välkommen att delta den 26–28 februari

Ett av målet med evenemanget är att skapa kontaktytor mellan svenska och indiska studenter, entreprenörer och industri.

Är du student, entreprenör eller har ett start up-företag inom området? Vill du medverka på hackatonet med dina idéer och innovativa lösningar? Mer information och anmälningsformulär finns nedan.