Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygplan i skymningen på väg att lyfta/landa
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förlängning av upphandlad flygtrafik till Örnsköldsvik och Sundsvall

Med anledning av coronaviruset har Trafikverket fått i uppdrag av regeringen att upphandla flygtrafik för att säkerställa samhällsviktiga funktioner. Nu är en ny period upphandlad och det blir ett byte av operatör på sträckan.

Regeringen gav den 10 december 2020 Trafikverket i uppdrag att upphandla flygtrafik i tillräcklig omfattning för att säkerställa grundläggande tillgänglighet till åtta orter i Norrland och på Gotland. Av de åtta flygplatser som ingick i uppdraget har Örnsköldsvik och Sundsvall inte tillräcklig kommersiell trafik för att uppfylla kraven.

Det tidigare beslutet innebar att operatören Air Leap trafikerat sträckan från 24 januari 2021 till 31 mars 2021. Nu tar operatören Amapola Flyg AB över trafiken från den 1 april. I avtalet finns möjlighet till förlängning, som längst till 30 juni 2021, och likt tidigare avtal upphör den upphandlade trafiken om det finns underlag för kommersiell trafik.