Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverkets Rami Yones och programledare Emil Persson sitter mittemot varandra i varsin fåtölj i en studio med mysbelysning.

Rami slår hål på ingenjörsfördomar

Missa inte när journalisten Emil Persson testar sina förutfattade meningar om ingenjörsyrket och myndighetsvärlden på Trafikverkets Rami Yones.

I den nya webbserien Ingenjörsfördomar får några av landets största arbetsgivare för ingenjörer möta fördomar kring yrkesgruppen och deras arbetsplatser. I ett avsnitt gästas studion av Rami Yones, enhetschef Nationell samhällsplanering på Trafikverket.

Emil Perssons påstående att det på Trafikverket finns en helkroppsscan som ska detektera livslust, för hittar maskinen livslust vet man att personen inte har på Trafikverket att göra, slår Rami Yones hål på:

– Haha, jag tror att de som arbetar på Trafikverket har ett extra driv och engagemang. Så fanns det en sådan maskin skulle den hitta stort engagemang för samhällsförändring, och stort engagemang för samhällsutveckling, säger han i avsnittet.

Trailer för avsnittet (20 sekunder)

Syntolkning: Små korta klipp med svepande övergångar. Trafikverkets Rami Yones och programledare Emil Persson sitter mittemot varandra i varsin fåtölj i en studio med mysbelysning. Klippet avslutas med texten "Ingenjörsfördomar med Emil Persson".

Se hela avsnittet

Se hela avsnittet på Ingenjörsfördomars Youtube (se sidans länkar).