Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna på en solig perrong med cykelhjälm skymtas genom ett tågfönster.

Var med och förbättra trafikinformationen

Trafikverket genomför nu en undersökning där resenärer kan tycka till om trafikinformationen på tågstationerna i landet. Initiativet är en del av det övergripande arbetet med att göra trafikinformationen snabbare, tydligare och mer användbar.

Trafikverket fortsätter att rusta upp, modernisera och bygga ut järnvägen. Under de närmaste åren görs stora investeringar i järnvägen och en förbättrad trafikinformation till resenärer är en del av den utvecklingen. På uppdrag av regeringen tog Trafikverket under förra året fram en handlingsplan tillsammans med järnvägsbranschen för att förbättra trafikinformationen till resenärer och godstransportköpare. Nu genomförs flera stora utvecklingsprojekt för att trafikinformationen ska bli snabbare, tydligare och mer användbar.

Trafikinfo, tavla
Så här ser ett av förslagen ut för att visa ny avgångstid på de dynamiska skyltarna på landets tågstationer (klicka för större bild). 

Trafikinformationen utvecklas – ihop med resenärerna

En viktig del i utvecklingen av trafikinformationen är att förbättra tjänsterna tillsammans med resenärerna, för att de ska ha så stor nytta som möjligt av dem.

– Nöjdheten med trafikinformation på järnväg är ganska hög, men ska vi lyckas höja den ytterligare måste vi verkligen förstå resenärens behov och utgå från dessa, säger Tomas Gustafsson, enhetschef Trafikverket.

Nu ska skyltarna på landets tågstationer få nytt utseende och resenärerna kan vara med och avgöra vilket det blir. Trafikverket har bland annat utgått från en FOI-studie om resenärers önskemål och sedan tagit fram nya designer på dynamiska skyltar. Nu vänder sig Trafikverket på nytt till resenärerna som kan tycka till om de olika förslagen.

– Med den nya designen på skyltarna vill vi att trafikinformationen ska bli enklare att läsa och lättare att förstå, därför ser vi verkligen fram emot att få in synpunkter från resenärer, säger Hanna Söderberg, projektledare Trafikverket.