Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Person som ser ut över tågspår vid perrong.

Trafikverket flyttar fram förändringen av högtalarutropen

Förändringen att högtalarutrop på järnvägsstationer bara sker vid förseningar eller förändringar, flyttas fram till början av nästa år.

Förändringen av utrop som skulle införas den 15 november, kommer nu istället att ske i samband med att en ny app med trafikinformation lanseras i början av nästa år. Appen tas fram i samarbete med Synskadades Riksförbund.

– Vi har lyssnat på de inspelen vi har fått och vi kommer att vänta med att ta bort utropen tills dess att appen är färdig, säger Tomas Gustafsson, enhetschef Trafikverket.

På de flesta stationer sker högtalarutrop bara om tåget är försenat eller vid andra förändringar såsom till exempel spårbyte. Förändringen kommer göra så att utropen fungerar likadant på alla stationer i landet, och minskar den totala mängden utrop vilket gör att information om trafikstörningar kommer att kunna märkas tydligare.