Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Leende kvinna med blommande växtlighet i bakgrunden

Eva Andersson, ”Årets infrastrukturtalang”. Foto: Kristofer Hedlund

Årets infrastrukturtalang utsedd

För tredje året i rad delade Trafikverket ut utnämningen ”Årets infrastrukturtalang” på Universum Awards i Stockholm. Samhällsgeografistudenten Eva Andersson från Trollhättan kammade i stor konkurrens hem ett skräddarsytt sommarjobb på Trafikverket.

Trafikverket utsåg igår den 11 juni, uppsalastudenten Eva Andersson till ”Årets infrastrukturtalang” under Universum Awards, ett event som i år blev en helt digital tillställning. Eva knep i tuff konkurrens och med säker leverans hem årets utnämning och ett sommarjobb på Investering. 

Eva Andersson och de övriga 38 sökande fick i sina ansökningar utöver cv och personligt brev identifiera en utmaning de tror Trafikverket står inför under de kommande fem åren, och beskriva hur en lösning skulle kunna se ut. Bland de sökande valdes fyra finalister ut som fick presentera sina tankegångar och förslag för en jury bestående av Niclas Lamberg, HR-direktör och Ali Sadeghi, verksamhetsområdeschef för Investering, Ylva Sund, HR-strateg och Martin Britan, HR-specialist.

Hållbart transportsystem

Det var en utmanande uppgift att kora en vinnare utifrån dessa ambitiösa tävlingsbidrag konstaterar Niclas Lamberg:

– Alla kandidater hade fångat spännande och aktuella utmaningar, som Trafikverket står inför. En av dem stack ut och det var Eva som beskrev hur Trafikverket kan tänka innovativt kring ett hållbart transportsystem. Det blev en spännande diskussion där årets infrastrukturtalang satte ljus på flera av Trafikverkets viktiga frågor, som att tänka i nya banor för en hållbar utveckling, säger Niclas Lamberg.

Fokus på klimatomställningen

Eva Andersson.Foto: Kristoffer Hedlund

Sist, men inte minst, grattis Eva! Berätta om utmaningen du presenterade:

– Tack, det känns jättebra! Jag fokuserade på klimatomställningen. Jag tror att vi som samhälle kommer behöva resa mer tillsammans i framtiden. Trafikverket kommer möta en utmaning i att bygga, underhålla och förutse den infrastruktur som behövs för vårt framtida samhälle.

– Jag tror också att det finns en mobilitetsutmaning i klimatfrågan där klimatomställningen inte kan ske på bekostnad av minskad rörlighet – och här tror jag att Trafikverket måste vara en otroligt viktig aktör i att möjliggöra en framtid med ett lågt CO2-avtryck, säger Eva Andersson, Årets infrastrukturtalang.