Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Kör försiktigt förbi vägarbetsplatser

Under sommaren är det högsäsong för vägarbeten. Då är det är mest gynnsamt vädermässigt att genomföra olika åtgärder och den yrkesverksamma trafiken är inte så intensiv.

Vägarbetsplatsen är en arbetsplats där människor och maskiner rör sig alldeles intill trafiken. Ofta hör man vägarbetare säga att det gäller att inte kliva ett steg fel, då de ofta befinner sig ett halvt steg från trafiken som dundrar förbi. Tunga fordon upplevs köra fortare än de faktiskt gör eftersom vinddraget blir större.

Det är viktigt är att alla som kommer till eller vistas på ett vägarbetsområde sätter säkerheten främst och visar omdöme och hänsyn till varandra. De som arbetar på vägen arbetar för att förbättra säkerheten och framkomligheten för trafikanterna och trafikanter är vi ju alla på ett eller annat sätt. Trafikverket uppmanar trafikanter att planera sin resa med tanke på såväl nedsatt hastighet som minskad framkomlighet och att det ibland kan bli väntetider vid vägarbeten.

Även om du suttit i kö, eller har bråttom, ta en extra minut och kör extra försiktigt förbi vägarbetsplatsen.