Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbeten som påverkar trafiken mest sommaren 2018

Även i sommar utför vi många vägarbeten. Här ser du ett urval av arbetena som påverkar trafiken mest. Håll koll på våra vägarbeten och planera din resa efter det.


Sommaren är högsäsong både för semesterresor med bil och våra vägarbeten. För att du ska kunna färdas säkert är det viktigt att vi sköter om och underhåller våra vägar, tunnlar och broar. Åtgärderna gör vi för att öka tillgängligheten och göra dina resor smidigare.

När arbetspendlingen minskar, arbetar vi intensivt på vägarna

Det finns flera anledningar till att arbetena görs på sommaren, dels är vi beroende av sommarvädret och dels för att arbetspendling och yrkestrafik inte är lika intensiv som under resten av året. När arbetena måste samsas med semestertrafiken, har du som förare en viktig roll.

Tagga ner

Räkna med minskad framkomlighet, hastighetsbegränsningar och var beredd på väntetider vid vägarbeten när du är ute och kör. Har du bråttom och kör för fort påverkas restiden bara marginellt.

Alla vill komma hem från jobbet, även de som jobbar på vägen

För dig som kör är vägen bara en väg. Men för alla som arbetar med våra vägarbeten, är vägen en utsatt och farlig arbetsplats. Där krävs extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från dig när du passerar.

Urval av sommarens mest trafikpåverkande vägarbeten 2018

Här är en sammanställning med karta med urval av de vägarbeten som påverkar dig som trafikant i högre grad i sommar. Även sommarens mest trafikpåverkande vägarbeten i respektive län redovisas. Den länsvisa förteckningen redovisar inte allt som görs på vägarna i sommar, Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur.