Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi förbättrar vägarna över hela landet i sommar

Sommarens vägarbeten gör att framtidens resor blir smidigare och tryggare. Om du ska ut på vägarna i sommar – använd gärna trafikinformationen på vår startsida när du planerar resan. Där håller du koll på vilka arbeten som pågår eller startar inom kort.

I sommar genomför vi åtgärder på vägar över hela landet för att få bort flaskhalsar, öka trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra för kollektivtrafiken. Vi bygger exempelvis nytt, asfalterar om och breddar befintliga vägar, separerar för mötande trafik och underhåller broar och tunnlar. Det skapar ett bättre flöde för trafikanter och näringsliv, så att du ska komma fram smidigt och på ett säkert sätt.  

I Sverige finns cirka 10 000 mil statliga vägar och under sommaren genomför vi omfattande arbeten när färre personer har arbetstider att passa, yrkestrafiken minskar och resultatet av arbetet blir som bäst. Om du ska ut i trafiken i sommar, tänk på:

  • Planera resan.
  • Var utvilad.
  • Håll hastigheten och kör försiktigt vid trafikarbetsplatser – ökad säkerhet för dig, dina medtrafikanter och de som jobbar på vägarna.
  • Ta god tid på dig – på grund av vägarbeten kan resan ta lite längre tid än planerat, om vägen exempelvis leds om.
  • Ta reda på var och när arbetena sker i trafikinformationen på vår startsida.
  • Följ regeringen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för inrikesresor.

Här nedanför hittar du ett urval av de arbeten som kan komma att påverka dig som trafikant i högre grad om du planerar att resa på vägarna i sommar. Fler arbeten finns listade på våra länssidor, även dessa är ett urval.

För att se vilka arbeten som är pågår eller startar inom kort: använd vår trafikinformationskarta som visar alla vägarbeten. Länk hittar du högre upp på sidan. Du hittar den även på vår startsida.