Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Statstrafik i Örebro.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket tar över samordningsansvaret för Trafikantveckan

Trafikverket tar nu över samordningsansvaret för Trafikantveckan från Naturvårdsverket. Det är en europeisk aktivitet som ger stöd till kommuner och andra aktörer som vill lyfta fram åtgärder som underlättar och uppmuntrar hållbara resor och transporter.

Den 16-22 september 2016 är det dags för den årliga Trafikantveckan. Det är en europeiskt samordnad aktivitet (European Mobility Week) som ger draghjälp och stöd till kommuner och andra aktörer som vill lyfta fram åtgärder som underlättar och uppmuntrar till hållbara resor och transporter. Förra året deltog 1873 kommuner och städer, varav 90 svenska, i 45 länder tillsammans med regioner, företag och ideella organisationer. Det kan handla om att lyfta fram aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men även till exempel resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter.

Från och med i år tar Trafikverket över samordningsansvaret för Trafikantveckan från Naturvårdsverket. Det innebär att vi tar fram underlag och vidareförmedlar information till kommuner och andra aktörer som vill lyfta fram åtgärder som underlättar och uppmuntrar till hållbara resor och transporter.