Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bidra till strategi för en fossilfri transportsektor

Energimyndigheten har i uppdrag att ta fram en strategi för omställningen till fossilfri transportsektor. Trafikverket är en av de myndigheter som deltar i arbetet. Du är välkommen att bidra med dina tankar och förslag till strategin.

Nu bjuder Energimyndigheten in till öppet forum. Energimyndigheten efterfrågar skriftliga bidrag inför uppdraget att ta fram en strategi för omställningen av transportsektorn till fossilfrihet.

Detta är en del i ett uppdrag från Miljö- och energidepartementet. Uppdraget genomförs tillsammans med Transportstyrelsen, Trafikverket, Trafikanalys, Naturvårdsverket, Boverket med flera, som deltar i arbetet.

Energimyndigheten har fått regeringens uppdrag att ta fram en strategi för omställningen till fossilfri transportsektor. Strategin kommer bland annat utgå från utredningen Fossilfrihet på väg (SOU 2013:83) och Miljömålsberedningens betänkande kring ett klimatpolitiskt ramverk. Men inför arbetet är vi också intresserade av era tankar och förslag och välkomnar därför skriftliga bidrag som underlag till arbetet med strategin. Syftet är att ge en god möjlighet för dig eller din organisation att bidra med era perspektiv på omställningen till en fossilfri transportsektor.

Mer information finns på Energimyndighetens webbplats