Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Givande samarbete under ansvarsfulla former

Inför den stundande julen har Trafikverkets generaldirektör skickat ut ett brev till Trafikverkets leverantörer för att be dem att bidra i anti-korruptionsarbetet genom att inte lämna gåvor och andra förmåner till Trafikverkets medarbetare.

Trafikverkets leverantörer har fått ett brev från generaldirektör Lena Erixon med ett tack för året som gått. Förutom tack för ett gott samarbete har Lena Erixon uppmanat leverantörerna att inte ge julgåvor eller sända inbjudningar till Trafikverkets medarbetare.

Trafikverket genomför årligen upphandlingar för drygt 40 miljarder kronor och är därför en av de enskilt största staliga beställarna. Det är ett stort ansvar och arbetet för att motverka förekomsten av mutor, korruption och all form av otillbörlig belöning är högt prioriterad av Trafikverket. Ingen på Trafikverket ska ta emot något som kan påverka, eller som kan uppfattas påverka, vår objektivitet och opartiskhet.

Här kan du läsa brevet i sin helhet

Så här jobbar vi med etik och moral i Trafikverket