Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Säkerhetsstyrning och säkerhetskultur i fokus

Den 7 november genomfördes Järnvägens säkerhetskonferens för sista gången i Trafikverkets regi. Temat för dagen var säkerhetsstyrning och säkerhetskultur. Värdskapet för konferensen går nu vidare till Transportstyrelsen.

På konferensens samlades 270 deltagare för att inspireras och lära av erfarenheter inom trafiksäkerhetsarbete på järnväg. Samarbete och vidareutveckling av säkerhetsarbetet var en tydlig röd tråd genom dagens presentationer och diskussioner.

Flera exempel presenterades för att visa hur olika organisationer arbetar för att lyfta och vidareutveckla säkerhetsarbetet. Något som betonades flera gånger var att chefen har ett stort ansvar som kulturbärare, inte minst när det gäller att sätta prioriteringar och se till att säkerheten alltid går först.

Förutom flertalet talare från Trafikverket representerades Strukton Rail, Arriva, SJ, Transportstyrelsen, RSSB och Network rail i programmet.

Dagen avslutades med att Trafikverket officiellt lämnade över värdskapet till Transportstyrelsen.