Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stand down 6 oktober - notera i kalendern

Även i år arrangerar Trafikverket i samarbete med anläggningsbranschen ett stopp i arbetet, en så kallad Stand down, för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. Tidpunkt är fredag den 6 oktober klockan 13.00.

Stand down anordnas nu för femte året i följd. Arbetsplatser inom Trafikverkets Stora projekt, flera projekt inom varje distrikt på Trafikverkets verksamhetsområden Investering och Underhåll, Trafikverkets regionkontor, trafikcentraler med flera, kommer att delta. Generaldirektör Lena Erixon deltar på projekt Förbifartens Stand down i Stockholm tillsammans med verkställande direktörerna på Sveriges Byggindustrier, Sveriges Teknik- och Designföretag och Håll nollan - Samverkan för noll olyckor i byggbranschen

Syftet med Stand down är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och en påminnelse om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.