Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya leveranskrav för järnvägsdata – anmäl till utbildning!

Trafikverket digitaliserar tåglägestjänsten och det innebär nya och tuffare krav på järnvägsdata. De ska vara både mer data – och tidigare i processen. För att stötta leveranserna tillhandahåller vi utbildning för våra leverantörer i februari/mars 2018.

Trafikverket arbetar för att införa ett nytt nationellt tågledningssystem och ett nytt kapacitetsplaneringssystem. Det är en del i att rusta Sveriges järnväg till en tekniskt effektivare och modernare sådan. Med de nya moderna systemen kommer vi att få en effektivare och en mer flexibel styrning och planering av tågtrafiken och ett system som möjliggör en nationell överblick. Grunden till detta är omfattande och detaljerad data om anläggningen i god tid innan trafiken ska planeras och ledas.

Därför erbjuder vi nu våra entreprenörer (med projekteringsverksamhet) och konsulter till ett antal utbildningstillfällen där man får mer och fördjupad information om de nya leveranskraven som ska bidra till detta. Utbildningarna är kostandfria och genomförs som Skypemöten under februari/mars. Du hittar mer information om utbildningarna här via länken nedan.

Nya leveranskrav för järnvägsdata – information och anmälan