Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tack för gott samarbete, men nej tack till gåvor

Inför den stundande julen har Trafikverkets generaldirektör skickat brev till Trafikverkets större leverantörer med tack för året som gått.

I brevet uppmanas leverantörerna att inte ge julgåvor eller sända inbjudningar till aktiviteter av nöjes- eller trivselkaraktär till Trafikverkets medarbetare.

Sedan Trafikverkets bildande 2010 har GD skickat ut brev som en påminnelse om vad som gäller när det kommer till julgåvor och inbjudningar av nöjes- eller trivselkaraktär. Varken Trafikverket eller medarbetare ska ta emot något som kan påverka, eller som kan uppfattas påverka, vår objektivitet och opartiskhet.

Trafikverket genomför årligen upphandlingar för drygt 40 miljarder kronor och är därför en av de enskilt största statliga beställarna. Det är ett stort ansvar och arbetet för att motverka förekomsten av mutor, korruption och all form av otillbörlig belöning är högt prioriterad av Trafikverket.