Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

grafisk bild på järnvägspodden
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt avsnitt av järnvägspodden

Årets viktiga fjärde avsnitt växlar direkt in på JBS resultatkonferens tillsammans med Ann-Sofi, Mattias, Lena och Erika. Därefter hoppas vi att du håller linjen öppen för en framtidsorienterad forskningsresa i sällskap med Jan Bergstrand.

Från det dedikerade mötesspår som JBS resultatkonferens på många sätt utgör bjuder några av de som medverkade från scenen på tankar och reflektioner. Självklart kretsar ämnena kring de utmaningar – kompetens, samverkan och punktlighet – som branschen gemensamt valt att prioritera. De du möter är inga mindre än:

  • Mattias Landgren, statssekreterare på Näringsdepartementet
  • Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket
  • Erika Kronhöffer, Hållbarhetsdirektör SJ
  • Ann-Sofi Granberg, styrgruppsordförande Tillsammans för tåg i tid.

Efter det inledande mötesspåret går vi över till ett mer ordinärt trafikupplägg. Det första stoppet är FR8RAIL och FR8HUB, där vi med benäget bistånd av projektens koordinator Jan Bergstrand får en inblick i forskningsläget kopplat till godsfrågor.

På vår andra och sista anhalt serveras som vanligt både tåg-telegram och hittegods. Hela denna uppställda podd-resa tar 43 punktliga minuter. Så tag plats, det är dags för avgång!

Mer om avsnittets innehåll:

Tillsammans för tåg i tid,
TTT FRRAIL
Järnvägsjobb
Leverantörsnytt